Analytiker på Analyst Group – Stockholm

Analytiker på Analyst Group – Stockholm

Vi söker nästa stjärnanalytiker!

”2021 har hittills varit det bästa året i Analyst Groups historia och för varje kvartal som går blir vi alltmer det självklara analyshuset med fokus på mindre noterade bolag. För att kunna fortsätta vår tillväxtresa letar vi nu efter fler analytiska personer som vill vara med och bidra till vår utveckling. Hos oss är samtliga medarbetare av stor betydelse och alla spelar en betydande roll i utvecklingen av bolaget genom att ha en aktiv del i både leverans till kund såväl som sammanhållningen i teamet. Att som aktieanalytiker få arbeta med börsen, ens största intresse, i den familjära miljön som finns på Analyst Group, ser jag som unik. Vi har varit verksamma sedan 2014 och de senaste årens prestation är ett kvitto på att vi har en framgångsrik modell – nu vill vi expandera vårt team ytterligare med flera nya kollegor. Är du analytisk, brinner för aktiemarknaden och småbolag? Då ska du söka rollen som aktieanalytiker hos oss på Analyst Group!” – Patrik Olofsson, VD och Partner.

Analyst Group är i en spännande tillväxtfas och söker nu flera drivna medarbetare med ett brinnande intresse för analys av småbolag, med start så snart som möjligt, enligt överenskommelse. Som analytiker på Analyst Group får du i hög grad möjlighet att påverka både företagets och din egen personliga utveckling – hos oss har alla en viktig roll där vi arbetar tillsammans för att fortsätta nå nya höjder.

Som aktieanalytiker hos oss kommer du att arbeta i ett sammansvetsat och ambitiöst team som strävar efter att vara den självklara länken mellan investerare och företag. Du kommer att arbeta med att förbereda, söka, sammanställa, planera och genomföra aktieanalyser, presentationer, värderingar och uppföljningsrapporter av små- och microcapbolag, primärt noterade i Sverige. Som aktieanalytiker hos oss har du även ett nära samarbete med våra kundbolag där en viktig del av arbetet är att föra en aktiv dialog med investerare, ägare och ledning i de bolag du själv bevakar.

Din profil

Vi söker dig som antingen är nyexaminerad ekonom- eller finansstudent med en kandidat-, magister- eller masterexamen, eller som har tidigare erfarenhet som analytiker inom Equity Research/Corporate Finance. I övrigt ser vi att du har;

  • Goda kunskaper inom värderingsmetoder av företag, inkluderande kassaflödesanalys (DCF), peer-värdering, multipelvärdering m.m.
  • Mycket goda kunskaper inom Microsoft PowerPoint, Microsoft Excel och Microsoft Word.
  • Ett genuint intresse för aktiemarknaden där du själv är en aktiv investerare i småbolag.

Hur söker du rollen?

Skicka ditt CV samt en aktiepitch till career@analystgroup.se. Omfattningen på aktiepitchen skall vara 1-2 sidor. Val av bolag är fritt men bolaget ska vara noterat på Nasdaq First North Growth Market eller Spotlight Stock Market och ha ett börsvärde som är mindre än tre (3) miljarder kronor.

Startdatum: Så snart som möjligt, enligt överenskommelse.

Vi ser fram emot din ansökan och hoppas att du vill bli en del av vårt växande team!

Har du frågor kring processen eller rollen, tveka inte att höra av dig!

Kontaktperson: Patrik Olofsson

+46 (0) 707 992 612

patrik.olofsson@analystgroup.se

In collaboration with Analyst Group

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *