IKC – Junior Portföljförvaltare /analytiker Malmö

IKC – Junior Portföljförvaltare /analytiker Malmö

Junior Portföljförvaltare / analytiker

IKC Capital AB är ett svenskt värdepappersbolag som grundades år 1999. Vår affärsidé är att erbjuda förvaltning i aktivt förvaltade fonder. Vi förvaltar idag ca 10 miljarder sek och vi arbetar för fortsatt expansion och tillväxt med positiva flöden till våra nio fonder.

Hållbarhet är en viktig del i investeringsprocessen och vi eftersträvar att investera i bolag med långsiktigt hållbar affärsmodell. Vi analyserar investeringar utifrån ett hållbarhetsperspektiv inför en investering och löpande under hela ägandeperioden.

Vi söker nu dig som har ett genuint intresse för de finansiella marknaderna och vill bli en del av vårt förvaltarteam och arbeta med extra fokus på våra investeringar i aktierelaterade tillgångar.

Om jobbet

Som junior portföljförvaltare arbetar du med att ta fram beslutsunderlag för investeringar samt följa upp och bevaka befintliga investeringar. Du analyserar bolag och läser bolagsrapporter och arbetar även med makroanalyser. I de löpande arbetsuppgifterna ingår handel i fonderna och riskanalyser samt ta fram presentationer och annat marknadsmaterial.

Kvalifikationer

Inom ett år avslutad eller avslutad examen av relevant utbildning. Du har ett brinnande intresse för de finansiella marknaderna, bolag, makro, ekonomi, politik osv. Det är meriterande om du har erfarenhet från kapitalförvaltning. Du uttrycker dig väl i tal och skrift. Du behärskar Excel och det är även meriterande om du har arbetat med Bloomberg samt Broadridge.

Dina personliga erfarenheter

Som person är du ambitiös med en stark egen drivkraft. Du är logisk och har förmåga att kommunicera det viktigaste i komplexa frågeställningar. Du ska även gilla att hantera mötet med såväl kunder som kollegor på ett socialt och lämpligt sätt.

Frågor

Har du frågor kring tjänsten så är du välkommen att kontakta markus.olsson@ikc.se

Ansökan
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev. Vi tillämpar löpande urval. Ansökan mailas till VD markus.olsson@ikc.se

Placeringsort: Malmö
Tillträde enligt överenskommelse

Adress

IKC Capital AB Rundelsgatan 14 211 36 Malmö

I samarbete med IKC Captial AB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *