Polynom Investment AB – Investeringsanalytiker, Malmö

Polynom Investment AB – Investeringsanalytiker, Malmö

Polynom är ett litet men snabbväxande investmentbolag och ett investerarnätverk. Bolagets idé är att i huvudsak genomföra investeringar som har en hög avkastningspotential i förhållande till risken samt att göra det möjligt för vanliga människor att komma åt specialinvesteringar som de sällan kan få på egen hand. 

I portföljen finns det just nu cirka 80 investeringar där 70 % är onoterade och 30 % börsnoterade. Bolaget investerar till största delen i bolag nära börsnotering, men även en del i start-ups och i redan noterade bolag. Risken sprids genom att investera i många olika företag och branscher.

Det finns gott om traditionella och ofta lite tråkiga investmentbolag i Sverige. Polynom håller snarare på att bygga upp ett levande investerarnätverk med målet att ha tusentals delägare inom några år. Det är för närvarande ett stort tryck från nya investerare. Dessa lockas av vår höga avkastning, men även av våra utbildningar, studiebesök, inspirationsresor och fester. Sedan starten har aktieägarna fått ett gott resultat på sitt investerade kapital, vilket gör att förutsättningarna för bolaget att fortsätta växa i snabb takt är goda.

Det är därför som vi söker efter ytterligare en stjärna inom investeringsanalys som vill vara med på Polynoms resa framåt. 

Vem är du?
Vi söker dig som älskar aktier och entreprenörsledda företag. Din kärlek till aktier och investeringar är viktigare än vilken examen du har tagit. Har du arbetslivserfarenhet är det en bonus, men inget krav.

Det är ett plus om du har tidigare analyserfarenhet eller erfarenhet från inkubatorer och start-ups. Du är driven, affärsintresserad och trivs med att ta egna initiativ i en entreprenöriell organisation. Din önskan är att jobba hos ett litet bolag i en kreativ miljö där det finns potential till stort ansvar och möjlighet att påverka långsiktiga investeringsbeslut och strategier.

Som person är du nyfiken och duktig på att analysera information kritiskt. Du kan vrida och vända på siffror och har förståelse för hur en faktor kan vara en del av ett större sammanhang. Om du är introvert eller extrovert har ingen betydelse så länge du gillar att analysera saker. Du talar flytande svenska och engelska.

Ett stort intresse av företagsvärdering, men även av omvärldsanalys i allmänhet, och ekonomiska frågor i synnerhet, är något du besitter. Ofta tänker du i nya banor och kan betrakta problem ur olika synvinklar. Din energi är hög och smittar av sig. Genom att du är proaktiv så söker du ständigt nya affärs- och marknadsmöjligheter. Förmodligen bor det en entreprenör inom dig som vill vara med och bygga vidare på den resa som Polynom har påbörjat. 

Vad jobbet innebär

Du kommer arbeta tätt tillsammans med VD, tillika investeringsansvarig. Primärt kommer du aktivt delta i portföljens utveckling och förvaltning och då i huvudsak utforska nya investeringsmöjligheter, men även bygga upp relationer med företag och Corporate Finance-avdelningar. 

Ditt huvudsakliga ansvarsområde är att sålla bland alla investeringsförslag som passerar våra system samt analysera de bolag som uppfyller våra kriterier. Du ska också bevaka utvecklingen för våra befintliga innehav och troligen hjälpa till med utvecklingen av de portföljbolag där Polynom har större engagemang.

Polynom är idag ett litet bolag, även om vi växer snabbt, vilket innebär att du 

måste vara villig att hjälpa till med allt annat som behöver göras, som till exempel:

  • Hjälpa till att utveckla Polynom på olika sätt i takt med att vi växer
  • Organisera företagsbesök och välgörenhetsevent
  • Genomföra delägarfester
  • Ha koll på vissa aktieforum som kan ha påverkan på våra innehav
  • Förbereda studieresa till Berkshires bolagsstämma i USA 2022 och liknande aktiviteter
  • Prata med delägare
  • Allt annat som bidrar till Polynoms och aktieägarnas goda ekonomiska framtid

Vad Polynom strävar mot

Vi vill göra skillnad på riktigt. I många traditionella finansjobb hjälper du ofta i huvudsak klienter som redan är rika att bli ännu rikare. Hos Polynom gör du det till viss del också, men majoriteten av våra delägare är inte rika. Det är en mycket större och viktigare insats att hjälpa hundratals vanliga människor att bli miljonärer än att hjälpa några mångmiljonärer att öka med några miljoner.

Polynom Investment har tagit fram fyra värdeord som är vägledande för vår framtida utveckling: Det ska vara Lönsamt, Långsiktigt, Lärorikt och Lustfyllt att vara delägare i Polynom.

Lönsamt – Polynom söker aktivt efter investeringar som har en bra avkastningspotential i förhållande till risken.

Långsiktigt – Vi vill bygga ett investmentbolag med evigt liv där långsiktiga delägare ska kunna skörda frukterna av att de just är långsiktiga delägare.

Lärorikt – Polynoms grundare har en stark ambition att öka kunskapen och engagemanget hos delägarna. Detta sker via pedagogiska nyhetsbrev, studiebesök till våra portföljinnehav och genom delägarträffar.

Lustfyllt – Vi tror att det är fullt möjligt att driva en allvarlig verksamhet och samtidigt ha lite kul också. Genom att bygga ett levande investmentbolag tror vi att vi kan uppnå en långsiktig relation och ömsesidig lojalitet med våra delägare.

Om du blir vår nya kollega erbjuder vi: Provanställning 6 månader följt av en tillsvidareanställning. Du kommer förutom din månadslön att få tjänstepension, friskvård, kompetensutveckling och dylikt.

Ytterligare information och kontakt
För ytterligare information om tjänsten eller rekryteringsprocessen vänligen kontakta oss på rekrytering@polynominvest.se 

Varmt välkommen med din ansökan!

Om detta låter som rätt utmaning för dig, tveka inte att skicka in din ansökan till oss. Ansökan e-postar du till rekrytering@polynominvest.se. Vi rekryterar löpande, därför rekommenderar vi dig att söka så fort som möjligt, dock senast den 31 augusti. Vi hoppas se dig som vår kollega från september och framåt.

In collaboration with Polynom Investment AB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *